Úprava obrázkov.
K dispozícii je unikátny online program, ktorý umožňuje zmeniť veľkosť obrázku skôr ako sa odošle na web a umožní vám
orezať strany obrázku presne podľa vašich požiadaviek s pôvodmým pomerom strán, alebo v pomere aký si zvolíte.
Postup:
- Obrázok na úpravu - vybrať obrázok z disku PC (predpokladám, že to
budete robiť na PC, pretože je tam k dispozícii veľká obrazovka)
- - v tomto kroku sa vám na monitor natiahne obrázok, aby ste s ním mohli pracovať...
- Nastav orezanie - k dispozícii máte 4 posuvníky, ktorými môžete pomyselne orezávať obrázok na monitore (len akože)
- - treba začať tam kde chcete okraj podla predstáv napr. "Zdola" a
ďalšie volíte podľa potreby... vždy sa môžete vrátiť, obrázok nie je
ešte zmenený..
- - ako chcete menit pomer strán - posuvníkmi vidíte ako sa orezaním
mení, požadovaný pomer si nastavte približne a keď zakliknete "Uprav
pomer stránk"
- program vám automaticky nastaví posuvníky zaokrúhlením na 1
desatinné miesto... ak chcet pomer stránk napr. 1, posuvnílmi staci
nastaviť pomer na 0,96... alebo 0,97... a zakliknutím
- vám program zaokrúhli pomer na 1 (zaokrúhľuje nahor)...
- ak ste sa pomýlili, odkliknete pomer a možete posúvať znova podľa potreby...
- Nastav jeden rozmer - najdôležiteší bod je nastavenie
veľkosti obrázku (v kolonkách sa vám zobrazí skutočný rozmer a musíte
ho zmeniť)
- váš mobil, alebo foťák vám urobí obrázok veľkosti, ktorá nie je
vhodná pre odoslanie cez e_mail, whatsapp, messenger... a buď vám to
pri odosielaní nevezme, alebo to on zmenší a bez orezania nemusia byť
detaily viditeľné... pre zobrazenie na webe je postačujúci rozmer okolo
1000px..
- vyplnením jedného rozmeru sa vám druhý vypočíta podľa pomeru strán automaticky...
- Názov výsledného súboru - nie je dôležitý, nemusíte vyplniť.
- Ak kliknete GENEROVAŤ, až vtedy sa obrázok upraví tak ako ste ho nastavili a v prípade súhlasu ho môžete odoslať...
- ak nie, stlačením reset sa všetko zruší a po vašom obrázku nazostane ani stopa(v internete).
- Pre bezpečnosť portálu je potrebné zadať email, na ktorý vám
bude odoslaný link na stiahnutie... bude platiť dva dni a potom sa
obrázok vymaže
- ... znamená to, že tento link môžete poslaťaj priateľom a obrázok si môžu stiahnuť aj oni... je to na vás...